TOMi BLoG

Káosz és zűrzavar. Az életről, zenéről és művészetről valamint egyebekről kialakult ingerek szöveg formában való megjelenése. Kommentelj nyugodtan, érdekelne egy külső szemlélő véleménye erről a kaotikusságról.

Jogos

Ha tetszik a blog, jogod van örülni neki, de ha nem tetszik, akkor jogod van arra is, hogy ne olvasd. Remélem azért ha olvasod, akkor találsz benne érdekeset is :)online

Magyar nyelv // HUNS not dead

2010.02.22. 22:46 | ftomi89 | Szólj hozzá!

"5 perc 47 másodperccel ezelőtt te golyó általi halált szenvedtél egy fegyvernek látszó tárgy golyónak látszó lövedéke által, mely áthatolva a perszeverális lebenyen aortális diszfunkciót okozott. Most mégis itt állsz előttem papi maskarában, mintha nem is lett volna más ruha a jelmezboltban. De ez még igy is sokkal szerencsésebb, mintha húsvéti nyuszinak öltöztél volna. Rózsaszín füleid lobognának a szélben, kapafogaid pedig kilógnának a napszemüveg alól." - Vektor(tm)

A "Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért" szó a múlté. Ízleljétek meg az újdonságot:
Legmegszentségteleníthetetlenebbeskedéseitekért. Ó igen. Ez az.
Most pedig egy egy mondatból álló rövid írásom következik. Címe:
Egy mondat

A magyar nyelv sokoldalúságának különösképpen széles körben elhelyezkedő határai által meghatározott területén mozogva könnyedén fogalmazhat meg az egyszerű ember olyan, nyelvtanilag viszonylag bonyolultnak látszó, avagy valóban bonyolult mondatszerkezeteket, amelyekkel nem csak a külföldi nyelv beszélőjét, de a magyar ajkú egyén gondolkodásában is sikerrel hagyhat maga után olyan mértékű akadályt, mely akadály legyőzésének folyamatának forgatagában a gondolkodó fél nem képes egyszerűségében megragadni a mondat értelmének nagyszabásúan kivitelezett mivoltát, így az idő múlásának nagyobb szeletét igényli egyetlen magyar nyelven írott mondat elolvasásának metódusa, s így hosszabb időtartam alatt zajlik a megértés, azonban a végén biztosan pontosan látni fogja, hogy e hosszú sorokban kígyózó szavak tömkelege értelemmel teli, információt hordoz magában, s egészében értelmezve sok oldaláról világít meg ugyanazon témához tartozó dolgokat.

Hát nem csodás? Azt javaslom, hogy - ha nem is ennyire bőkezűen viselkedve a szavakkal - legyünk ékesszólóak ebben a rohanó világban, hátha valaki megáll a rohanásban és felfigyel a nyelv helyes használatának szépségére.

Címkék: magyar szépség nyelv helyes elmélkedek megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért

A bejegyzés trackback címe:

https://ftomi89.blog.hu/api/trackback/id/tr371782548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.