TOMi BLoG

Káosz és zűrzavar. Az életről, zenéről és művészetről valamint egyebekről kialakult ingerek szöveg formában való megjelenése. Kommentelj nyugodtan, érdekelne egy külső szemlélő véleménye erről a kaotikusságról.

Jogos

Ha tetszik a blog, jogod van örülni neki, de ha nem tetszik, akkor jogod van arra is, hogy ne olvasd. Remélem azért ha olvasod, akkor találsz benne érdekeset is :)online

Hellenikus látomások, bubópesties nyalóka, önbizalom

2010.06.18. 07:21 | ftomi89 | 2 komment

Tanusíthatom - a két jó szememmel láttam -, hogy elutaztam Görögországba egy hétre. És ez még mind semmi! Már haza is jöttem. Vasárnap.

De elmesélem azért, sose lehet tudni. Szóval e hónap 4. nappaljának derekán a budapesti Hősök terének nevezett szobroktól sem mentes szépenkövezett területtől meglehetősen csekély távolságra tartózkodtam kedves jóanyámmal és édesöcsémmel egyetemben (rohadj meg peti). Ez történt egyrészt annak okán, hogy a minket is szállítani kívánó - avagy nem kívánó, de a kifizetett pénzért cserébe kénytelenségből mégis elkövetni akaró - viszonylag nagy méretű, de még óriásinak nem nevezhető buszként szólított közlekedési eszköz - valahol járműnek említi a szakirodalom - elébb említett szent helyen volt hivatott jelen lenni megérkezésünkkel időbeli rendben vizsgált apró eltérést mutatva, miként mi hárman a busz irányába felszállási kísérletet hajthattunk végre 100%-ot is elérő sikerességi indexszel. Vittünk egy szállítását tekintve 1.24 - 1.26 embernyi erőt megkívánó tömegű nagynak nevezhető bőröndöt, amelyet természetesen azonban nem kizárólag szerény személyem által elkövetett hordozásra ítélt az én szülőanyám szándéka. Hamarosan, mintegy 50 - 60 perc elteltével a nagytestű jármű indulást imitálva arrébb gördült, majd tényleges utazási sebességét felvéve véglegesen irányt választott magának, már ami a szóban forgó nap hátra lévő részéből véglegesnek mondható. Előzetes elemzések állítása szerint utazásunk közel egy földi napnak megfelelő időbeli egységet vett igénybe, mellyel maximálisan egyet kell értenem, ugyanis az esemény a predikciónak megfelelően zajlott.

Másnap - ezt mások által szombatként említve hallhatjuk - nagyjából és körülbelül a görögországi időszámítást segítségül hívva a mi galaxisunk közepén elhelyezkedő Napnak a Föld görögországi területére vetett árnyékának aznapi legkisebb szögben való beérkezésekor érkeztünk meg a területre. Mint, ahogyan azt az előző mondatból már sejthetjük, az aznapi legkisebb szögű árnyék feltételez némi hőmérséklet beli különbséget testünkhöz képest, azonban sajnálatos módon ez az érték viszonylag kicsinek mondható volt. Meleg volt, igen.

Lerohadt rólam minden és a pofám is megégett, úgy van.

Örömnek a legkisebb jelét sem mutatva elfoglaltuk az érkezéskor megpillantott apartman ránk eső részét, melyet pedig a 205/B jelzéssel illették nálunk jóval korábban ott járt földi egyedek. Belépve egy időben fogott el a megnyugvás, valamint az alsó végtagok között elhelyezkedő szerveken távozni vágyó biológiai folyadék távozást kifejező ingerének érzése. Miután könnyedebb érzést keltve elállítottuk utóbbi ingert, elindultunk az apartman nem túl távoli helyiségébe, a hallba, avagy előtérbe, ahol kedves, jól nevelt furcsa nevű idegenvezetőnk, Vasilis útmutatójára került sor szóbeli elbeszélés útján. Megtudtuk az országra vonatkozó biokémiai igények kielégítésének feltételeit és lehetőségeit, majd miután ezzel is megvoltunk, nekiláttunk görög utunk első napjának végső óráit eltölteni némi aktivitással.

Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy magamnál hordott kézikameránkkal számos videofelvétel elkészítésén vagyok túl úgy a Görögországba vezető úton, mint, ahogy a célországban tett látogatásunk helyszínén, meglehetősen nagy mennyiségű mozgóképes információ maradt birtokunkban. Ennek sorsát egyelőre video vágásra alkalmas szoftverek valamint szerkesztési vágyunk beteljesülésének egy idősíkban való megjelenésére bíztuk. Majd lesz belőle DVD.

Úgy érzem emlékeim nem pontos időrendi sorrendjének, valamint részletgazdagságuk hiányának köszönhetően a továbbiak rövidebbnek bizonyulnak. Felsorolás jelleggel említeném a főbb állomásokat:

A szállásunk Stavros-ban volt, amely Görögország északi részén található, nem túlságosan nagy távolságra Thessalonikitől, Thassostól illetve Kavalától. Utóbbiak megemlítésére azért került sor, mert kirándulást tettünk Thassoson és Kavalán. Thessaloniki pedig azért, mert ott is meg kívántunk volna jelenni, de sajnos a körülmények mást hoztak számunkra. Azonban Kavala és Thassos szigete pozitív élményként raktározódott el memóriámban. Előbbi egy számomra zsúfoltnak tűnő város, ahol szintúgy, mint Stavrosban nagy mennyiségű motorral utazó görög állampolgár vesz részt a közlekedésben a szűk utcákra visszavezethető okból. Ez mellesleg bennem bizonyos fokú szimpátia ébredését idézte elő, lévén kedvelem a kétkerekűeket. Thassos-ra egy körülbelül 10-15 kamion státuszú avagy méretű jármű illetve rakománynak nevezett egyéb objektum szállítására is alkalmas komppal érkeztünk. Rövid utunk során sirályokat vehettünk szemügyre mintegy 50-60 cm távolságól figyelve repülésüket. Kifejezetten élvezetes volt a kompon töltött idő, köszönhetően a repülő állatoknak. Ehhez tartozó érdekesség még, hogy indulás után rövid idővel a sirályok megközelítőleg a komppal azonos sebességre gyorsultak a jármű mellett uralkodó áramlatokra támaszkodva, miközben a kompon utazó számára lebegő madarak látványa mutatkozott. Meglehetősen érdekes vizuális emléket hagyott bennem az esemény. A szigetre érve aztán látogatást tettünk az Agorában, amely nagy mértékű időbeli eltéréssel ugyan, de piacként működött valaha. Ez egyben azt is eredményezi, hogy a jelenleg megtekinthető változat korábban bekövetkezett fizikai pusztulás során elszenvedett méretkülönbséggel látható. Mindazonáltal így is vetettünk rá néhány pillantást.

Mikor végeztünk a vizsgálódással az Agorában, megkíséreltünk nem csekély fokban kifejezhető emelkedést sugalló útvonal változtatást tenni a szigeten található egyik hegy csúcsának irányába, ugyanis arrafelé található egy hajdani színház ma is megmaradt lépcsőzetének maradványa. Örömmel jelenthetem, hogy a terv sikerrel végződött, az esetről videofelvétel valamint fotók készültek, kizárólag az esemény megtörténtét bizonyítandó. Visszatérve stavrosi szálláshelyünkre, rövid idő alatt lettek úrrá rajtunk az alvás igényének fizikai jelei, így engedtünk a kísértésnek és álomra hajtottuk fejünket. Ott töltött időnk nagy részét a tengerparton tengettük, melynek egyszerű indoka a tenger és a szárazföld találkozásának szépségében rejlik. Továbbá több ízben hajtottunk végre étkezést a közeli étteremben, ahol meglepetésünkre nem - csak - görög pincér dolgozik, hanem magyar nemzetiségű, melynek egyértelmű előnyei közé tartozik a nyelvi akadályoktól mentes kommunikációs csatorna. Megállapítható mindemellett, hogy az ott kapható gyros kifejezetten ízletes étek, így bátran ajánlom bárkinek, aki szintén Stavrosban kívánja eltölteni nyaralását és megéhezik.

Jelenleg ennyi jut eszembe az utazásról, még megemlíteném, hogy euroval történt fizetés következményeként birtokosa lettem egy a lábszáram kb 3/4-éig érő, terepmintás rövidnadrágnak, valamint egy fehér alap színű, feketével nyomott mintás "This is Sparta!" feliratú pólónak, melyek boldogsághormonok termelését idézik elő szervezetemben.

Belátható időn belül vizuális ingereket keltő objektumokat fogok elhelyezni jelen bejegyzés végén, hátha valakinek megjön a kedve megismételni a hármunk által tett nyaralást.

peace

A bejegyzés trackback címe:

https://ftomi89.blog.hu/api/trackback/id/tr12090307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rnee_ 2010.06.18. 11:21:43

önbizalomról nem írtál, csak a címet adtad :D se a nyalókáról :D és amúgy örülök, hogy elmentél, de annak még jobban, hogy már itthon vagy velem :)

ftomi89 2010.06.19. 18:27:55

az önbizalom bennem rejlik :)
a nyalóka pedig megemlítésre került a nyaralás során, csak azért írtam :D de azért jó, nem?