TOMi BLoG

Káosz és zűrzavar. Az életről, zenéről és művészetről valamint egyebekről kialakult ingerek szöveg formában való megjelenése. Kommentelj nyugodtan, érdekelne egy külső szemlélő véleménye erről a kaotikusságról.

Jogos

Ha tetszik a blog, jogod van örülni neki, de ha nem tetszik, akkor jogod van arra is, hogy ne olvasd. Remélem azért ha olvasod, akkor találsz benne érdekeset is :)



online

személyiség teszt

2008.07.30. 01:09 | ftomi89 | 4 komment

Kitöltöttem a neten egy személyiség tesztet, íme a kiértékelés. Meglepően illik rám egyébként. Nem 100%-osan, de azért eléggé jellemző rám :)

Az "életművész"

  • Optimista, realista, az itt és most-ra koncentrál
  • Értékeli magában, hogy nem konvencionális, bátor és spontán?
  • Játékos partnerkapcsolatában, kreatív szülő és jó vezetőképességű
  • Könnyen izgatottá válik, az impulzusaiban bízik, keresi az ingereket, értékeli a szabadságot

Életcéljai: fejlessze a képességeit, jól érezze magát, kaland, elkerülje az unalmat.

Erősségei: Keresi a kompromisszumokat. Nagyon gyorsan tanul (de gyorsan is felejt). Tárgyalási képességeivel modellt nyújt másoknak. Jól működik olyan helyzetekben, ahol viccelődni kell, megnyerni embereket.

Szereti: akciót, feltűnéskeltést, bulit, versenyt, másokra nagy, azonnali hatást tenni

Nem szereti: unalmat, mozdulatlanságot, hosszúra nyúlt magyarázatokat és megbeszéléseket, részleteket és komplexitást, önelemezgetést, az összes típus közül a legrosszabbul viseli a konfliktust, a stresszt.

Amit más típusok nem szeretnek benne: gyakran hanyag, ami feltűnik másoknak, túl gyakran akar versengeni, amit mások terhesnek találnak, nem tud komoly lenni.

Az "(élet)művész" az a temperamentum típus, akinek megvan a természetes képessége ahhoz, hogy a művészetekben kibontakozzon. (Innen az elnevezés is, eredeti név: Artisan). Itt nem feltétlenül a szépművészetekre kell gondolni, mint a festészet vagy a szobrászat. Kiváló az előadó művészetben, mint a tánc, zenélés, de a sportokban, szerelésben és az üzletkötés művészetében is.

Az "életművész" leginkább a valós világban érzi jól magát: ahol az itt és most a hangsúlyos.

Ott szeret lenni, ahol történik valami, imádja az izgalmakat. Keresi a kalandokat, és éhes az ingerekre. Elve, hogy a változatosság gyönyörködtet, és hogy olyan dolgokkal való foglalkozás, amely monoton, nem izgalmas, csak időpocsékolás. Impulzív, nagyon jól alkalmazkodik, versengő és mindig hisz benne, hogy legközelebb szerencséje lesz. A legoptimistább temperamentum típus. Nagyon bőkezű, megosztja mindenét a barátokkal, gyakori hogy ő fizet az étteremben, még akkor is, ha épp nem áll jól anyagilag. Nem kér semmit cserébe. Szereti követni a divatot, szép ruhákban járni, fontos neki a külseje, sokkal jobban, mint más temperamentum típusoknak, így gyakran több időt tölt edzőteremben, szépségszalonokban, mint mások.

Mindenek felett, a legfontosabb számára a szabadság, hogy azt tehesse, amihez épp kedve van. Nehezen viseli a korlátozó kapcsolatokat, hajlamos ellenállni a kötelező dolgoknak. Általában nincs fogalma a spórolásról, a várakozásról, nem vár holnapig, szeretne mindent megélni az itt és most-ban.

A lakosság kb. 15-20%-a "életművész" típus, ami nagyon jó, mert izgalmakat, szépséget teremtenek maguk körül, az emberek szeretik őket, feldobják a társaságot.

És volt még ehhez az "életművész"-hez egy leírás, hogy annak vannak alfajtái, kiválasztottam onnan a rám legjellemzőbbet:

4. Az Alkotó - ISFP - típus

Az ISFP erősségei egy kapcsolatban:

  • Melegszívű, barátságos
  • Általában optimista
  • Jó hallgató
  • Jól bánik a mindennapi gondokkal
  • Rugalmas, laza
  • Imádja az esztétikát és s szépséget, valószínűleg attraktív otthona van
  • Komolyan veszi az elköteleződést és képes életre szóló kapcsolatokban kitartani
  • Értékeli és tiszteli a másik személyes életterét
  • Szereti kimutatni a szeretetét tettekben is
  • Érzéki
Az ISFP gyengeségei egy kapcsolatban:
  • Nem túl jó az anyagiak kezelésében, a spórolásban
  • Nagyon rosszul viseli a konfliktusokat és a kritikát
  • A jelen pillanat élvezetére koncentrál
  • Néha lustának vagy lassúnak tűnhet
  • Szüksége van a saját életterére, nem szereti, ha valaki azt nem tartja tiszteletben
  • Hajlamos nem megosztani a gondolatait és érzelmeit, hacsak ki nem húzzák belőlük
  • Túl cinikus néha
  • Lassan fejezi ki érzelmeit szavakban



Az ISFP szerelmi partner:

Az ISFP melegszívű személy, aki mély érzésű, de ez nem mindig egyértelmű a környezete számára, csak azoknak, akik nagyon jól ismerik. Az érzelmeit intenzíven éli meg. Bár könnyelműnek tűnhet, a valóság az, hogy nagyon komolyan veszi kapcsolatait. Ellentétben a többi SP ("életművész") temperamentum típussal, az ISFP az egyetlen, aki igényli és keresi az életre szóló kapcsolatokat, az elköteleződést.

Az ISFP-nek problémát jelenthet a kommunikáció. Sokkal sebezhetőbb, mint a többi típus, és talán ezért van az, hogy visszafogja érzelmeit, és nem mindig mondja ki mit érez és gondol. Ez főleg a konfliktus helyzetekre igaz, amelyet az ISFP jobban utál, mint bármi mást. Személyes fenyegetettségnek éli meg ezeket a helyzeteket. Ha az ISFP abba a hiába esik, hogy kommunikálja érzelmeit partnerével, ez komoly gondokat okozhat a párkapcsolatban.

Szexualitása: a szexhez is úgy viszonyul, mint minden máshoz: teljes figyelemmel, komolysággal és mélységgel éli meg.

Nem valószínű, hogy verbálisan is kifejezi érzelmeit szex közben, abban hisz hogy a tettek magukért beszélnek.

Az ISFP-nek szüksége van a pozitív megerősítésre, hogy jól érezze magát. Dicsérni kell őt. A legnagyobb ajándék, amit a partnerük adhat neki, hogy dicséri és magasztalja őt. 

 

Na ez az utóbbi "Az alkotó" rész szerintem teljesen illik rám :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ftomi89.blog.hu/api/trackback/id/tr451265527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_84284 2008.07.30. 02:50:18

ezt a tesztet hol találtad? :)

Ismeretlen_98999 2008.07.30. 13:43:05

Hát vicces, de.....a startrandi.hu-n :D Amúgy be kell regelni hozzá, én is így tettem, bár én egyéb okokból (az a fene nagy kíváncsiság :P) Amúgy örülök, hogy van itt olyan, aki olvassa ezt a sok zagyvaságot :)

Ismeretlen_84284 2008.08.01. 07:04:01

regisztráltam, de nem találom az a #!@...&°%!-t :D

Ismeretlen_98999 2008.08.01. 10:41:45

hmm, és az mi is akar lenni? :D
süti beállítások módosítása